БИДИ
ХУМАН
СЕГА


За Андреј!

 

 Донирај за Андреј Георгиев

Денарска: 2400-501-090-09451

ДевизнаSWIFT: UIBMMK22XXX    IBAN: MK07240050107512353

Банка депонент: Уни Банка Скопје 

 

Хуманитарната Фондација ДОПИР, преку порталот БИДИ ХУМАН СЕГА, 
собира парични средства за Андреј Георгиев (2015) кој има проблем со мускулатурата. 

   

Андреј има три и пол години и кога бил роден бил нормално и навидум здраво бебе.

Но веќе на петмесечна возраст родителите забележале дека не го држи правилно телото и по направените испитувања констатирана е дијагноза G 80 церебрална парализа  - хипотонична.

Андреј не зборува, не може самостојно да седи и да оди, има груба моторика но умствениот и психички развој е нормален.
По препорака на докторите упатуван е на физикална терапија за да му зајакне мускулатурата. Родителите го носеле на физикални терапии по препорака на докторите, доаѓал и приватен физиотерапевт но сето тоа не покажало никакви резултати.

Барајќи да му помогнат на своето дете, родителите дознале дека голем успех имаат децата кои одат во специјализираната болницата за рехабилитација на вакви деца, Ренона во Словачка.

Мајката е постојано со него и е невработена а само таткото работи и поради тоа не се во можност да обезбедат неопходни средства за барем еден третман во странство.

На малиот Андреј му е потребна нашата помош!  Да помогнеме ова дете да помине барем еден рехабилитацион циклус во странство за кој родителите поучени од други вакви случаи се сигурни дека Андреј ќе има голем успех и ќе може сам да оди и да си игра.

 

На Андреј можеме да му помогнеме со уплата на неговата денарската сметка, како и со платежна картичка директно на негова сметка.

Да му помогнеме на Андреј да го живее животот како сите други деца! 

БИДИ ХУМАН СЕГА!

 

Е - ДОНАЦИЈА       Уни Банка - Скопје преку  Casys  обезбедуваат безбеден трансфер на средствата. 

 

                                         Прифатени се:          Платежни картички 

                       Безбедноста ја гарантираат:        Verified by Visa Master card secure code


Доколку внесете точни податоци (адреса, тел., e-mail...) ќе можеме да Ви испратиме БЛАГОДАРНИЦА за Вашата искажана хуманост кон овие акции.

Донатор

За Андреј Георгиев

Донација

НОВО! Со поддршка на Уни Банка Скопје успеавме да реализираме да може Вашата донација да биде континуирана, повторлива секој месец. Тоа значи, еднаш определувате која сума ќе ја донирате и истата секој нареден 15 -ти  ден во месецот банката автоматски ќе прокнижи нова донација со истиот износ без да мора постојано да ја правите операцијата на внесување на лични податоци!

ден.

Медиумски Амбасадори:

  • image
  • image
  • image
  • image

Собрани донации
За Андреј Георгиев

Последни уплати за Андреј Георгиев

Хуманитарна Фондација ДОПИР

Работно време пон-петок од 08 до 16 часот

Адреса: ул. Анкарска бр.21/29 1000 Скопје
телефон: 02/614 – 5525
e-mail: dopirmk@gmail.com

БИДИ ХУМАН СЕГА

ДОНИРАЈ

на збирна сметка на Фондацијата за секое дете подеднакво;
Уни Банка - Скопје Денарска сметка: 2400-501-075-12353
Девизна сметка: IBAN: MK07240050107512353 SWIFT: UIBMMK22XXX
Секоја Ваша донација преку ж-ска ќе биде прикажана на сајтот по прокнижување во банката.

Институт Алтернатива

Foundation DOPIR. Copyright 2018. All Rights Reserved.