БИДИ
ХУМАН
СЕГА


За Горазд!

 

 Донирај за Горазд Исаковиќ

Денарска: 2400-501-090-09548

ДевизнаSWIFT: UIBMMK22XXX    IBAN: MK07240050107512353

Банка депонент: Уни Банка Скопје 

Хуманитарната Фондација ДОПИР, преку порталот БИДИ ХУМАН СЕГА, 
собира парични средства за Горазд Исаковиќ (2014).

 

 

   Горазд е ведро и весело дете кое на 8 месечна возраст е забележано дека не може да застане на своите нозе. Родителите го носеле на прегледи каде им било кажано дека состојбата ќе се нормализира со растење на малиот Горазд.

   Но не се случувало ништо позитивно. Напротив состојбата одела на полошо. Годините поминувале а Горазд животот го минува во количка.

Констатирана е дијагноза на проблем со колкиовите и колената за која треба да се напреваат соодветни операции. Истите успешно се вршат во Клиничкиот центар во Белград.

   Родителите на Горазд  ја посетиле оваа болница, направиле прегледи и им била закажана операција на 10 ноември 2018 година поради итност на случајот и возраста на Горазд. Операцијата на колковите и колената заедно со рехабилитацијата во Белград ќе чинат 14.000 евра.

 Да помогнеме Горазд да застане на нозе и да може да ги направи првите чекори во животот – самостојно!  

   На Горазд можеме да му помогнеме со уплата на неговата денарската сметка, како и со платежна картичка директно на неговата сметка.

  Да му помогнеме на Горазд да може да оди без ничија помош! Да бидеме хумани како секогаш!

Е - ДОНАЦИЈА       Уни Банка - Скопје преку  Casys  обезбедуваат безбеден трансфер на средствата. 

 

                                         Прифатени се:          Платежни картички 

                       Безбедноста ја гарантираат:        Verified by Visa Master card secure code

Донатор

За Горазд Исаковиќ

Донација

ден.
со картичка

Медиумски Амбасадори:

  • image
  • image
  • image
  • image

Собрани донации
За Горазд Исаковиќ

Последни уплати за Горазд Исаковиќ

Хуманитарна Фондација ДОПИР

Работно време пон-петок од 08 до 16 часот

Адреса: ул. Анкарска бр.21/29 1000 Скопје
телефон: 02/614 – 5525
e-mail: dopirmk@gmail.com

БИДИ ХУМАН СЕГА

ДОНИРАЈ

на збирна сметка на Фондацијата за секое дете подеднакво;
Уни Банка - Скопје Денарска сметка: 2400-501-075-12353
Девизна сметка: IBAN: MK07240050107512353 SWIFT: UIBMMK22XXX
Секоја Ваша донација преку ж-ска ќе биде прикажана на сајтот по прокнижување во банката.

Институт Алтернатива