БИДИ
ХУМАН
СЕГА


За Јован!

 

 Донирај за Јован Ристовски

Денарска: 2400-501-090-09548

ДевизнаSWIFT: UIBMMK22XXX    IBAN: MK07240050107512353

Банка депонент: Уни Банка Скопје 

Хуманитарната Фондација ДОПИР, преку порталот БИДИ ХУМАН СЕГА, 
собира парични средства за Јован Ристовски (2010) кој има церебрална парализа.

   

Мирното дете Јован е роден со многу мала тежина, 1700 грама. Но во развојот споро напредувал и уште како бебе не покажувал особен интерес кон надворешните дразби.
На седуммесечна возраст ги добива првие епилептични грчеви и напади на губење. Констатирано е заболување од  епилепсија и констатирана е  форма на церебрална парализа.

Јован не зборува, не разбира, тешко се движи,  видот му е слаб и тешко препознава луѓе. Самостално не менува многу положби. Епилептичните напади често му се повторуваат.
За ваквата состојба потребни се лекарства и рехабилитациони третмани во странство како и операција на тетивите на нозете што би помогнало да му се подобри состојбата.

Да му го олесниме детството на Јован така што ќе собереме донации за неопходното лекување, средства за кои неговите родители не се во можност да ги обезбедат.

Да му помогнеме на Јован да отиде на операција во странство и неговото детство да биде поспокојно!

Сите имаат иста шанса.  Да бидеме хумани!

 

На Јован можеме да му помогнеме со уплата на нејзговата денарската сметка, како и со платежна картичка директно на неговата сметка.

Да му помогнеме на Јован - за подобро детство! 

БИДИ ХУМАН СЕГА!

Е - ДОНАЦИЈА       Уни Банка - Скопје преку  Casys  обезбедуваат безбеден трансфер на средствата. 

 

                                         Прифатени се:          Платежни картички 

                       Безбедноста ја гарантираат:        Verified by Visa Master card secure code


Доколку внесете точни податоци (адреса, тел., e-mail...) ќе можеме да Ви испратиме БЛАГОДАРНИЦА за Вашата искажана хуманост кон овие акции.

Донатор

За Јован Ристовски

Донација

НОВО! Со поддршка на Уни Банка Скопје успеавме да реализираме да може Вашата донација да биде континуирана, повторлива секој месец. Тоа значи, еднаш определувате која сума ќе ја донирате и истата секој нареден 15 -ти  ден во месецот банката автоматски ќе прокнижи нова донација со истиот износ без да мора постојано да ја правите операцијата на внесување на лични податоци!

ден.

Медиумски Амбасадори:

  • image
  • image
  • image
  • image

Собрани донации
За Јован Ристовски

Последни уплати за Јован Ристовски

Хуманитарна Фондација ДОПИР

Работно време пон-петок од 08 до 16 часот

Адреса: ул. Анкарска бр.21/29 1000 Скопје
телефон: 02/614 – 5525
e-mail: dopirmk@gmail.com

БИДИ ХУМАН СЕГА

ДОНИРАЈ

на збирна сметка на Фондацијата за секое дете подеднакво;
Уни Банка - Скопје Денарска сметка: 2400-501-075-12353
Девизна сметка: IBAN: MK07240050107512353 SWIFT: UIBMMK22XXX
Секоја Ваша донација преку ж-ска ќе биде прикажана на сајтот по прокнижување во банката.

Институт Алтернатива

Foundation DOPIR. Copyright 2018. All Rights Reserved.