БИДИ
ХУМАН
СЕГА


 За Марина! 

 

Донирај за Марина Човаковска

Денарска: 2400-501-090-08869

 

ДевизнаSWIFT: UIBMMK22XXX    IBAN: MK07240050107512353

Банка депонент: Уни Банка Скопје 

Хуманитарната Фондација ДОПИР, преку порталот БИДИ ХУМАН СЕГА 

собира парични средства за Марина Човаковска (2007).

 

     На шест годинишна возраст кај Марина е дијагностицирана лимфобластна леукемија. Марина е лечена со хемотерапии до мај 2015 год., кога лекарите заклучиле дека е сосема излечена. Меѓутоа, само неколку месеци подоцна, и се констатирани нови промени и леукемијата се вратила во многу попрогресивен вид.
Нејзината здравствена состојба е исклучително сериозна и лекувањето бара освен хемотерапии, зрачења и трансплантација на коскена срж.

    Лекувањето на Марина е возможно само во специјални центри како што е Специјалната Клиника во Рим, Италија. После остварениот контакт со клиниката  во Рим, семејството ги насочило сите сили да ја однесат малата Марина на лекување.

    Средствата за заминувањето и за интервенцијата се големи. Нејзиното родители се со ниски работнички плати и не се во финансиска можност да го обезбедат лекувањето.
Затоа се обраќаат до сите хумани луѓе кои се во можност да помогнат за лечење на нивното дете.

Да и помогнеме на Марина да ја победи оваа страшна болест! 

На Марина можеме да и помогнеме со уплата на нејзината денарската сметка, како и со платежна картичка директно на нејзината сметка.

Да и помогнеме на Марина за нормално детство! Да бидеме хумани!

Е - ДОНАЦИЈА       Уни Банка - Скопје преку  Casys  обезбедуваат безбеден трансфер на средствата. 

 

                                         Прифатени се:          Платежни картички 

                       Безбедноста ја гарантираат:        Verified by Visa Master card secure code


Доколку внесете точни податоци (адреса, тел., e-mail...) ќе можеме да Ви испратиме БЛАГОДАРНИЦА за Вашата искажана хуманост кон овие акции.

Донатор

За Марина Човаковска

Донација

НОВО! Со поддршка на Уни Банка Скопје успеавме да реализираме да може Вашата донација да биде континуирана, повторлива секој месец. Тоа значи, еднаш определувате која сума ќе ја донирате и истата секој нареден 15 -ти  ден во месецот банката автоматски ќе прокнижи нова донација со истиот износ без да мора постојано да ја правите операцијата на внесување на лични податоци!

ден.

Медиумски Амбасадори:

  • image
  • image
  • image
  • image

Собрани донации
За Марина Човаковска

Последни уплати за Марина Човаковска

Хуманитарна Фондација ДОПИР

Работно време пон-петок од 08 до 16 часот

Адреса: ул. Анкарска бр.21/29 1000 Скопје
телефон: 02/614 – 5525
e-mail: dopirmk@gmail.com

БИДИ ХУМАН СЕГА

ДОНИРАЈ

на збирна сметка на Фондацијата за секое дете подеднакво;
Уни Банка - Скопје Денарска сметка: 2400-501-075-12353
Девизна сметка: IBAN: MK07240050107512353 SWIFT: UIBMMK22XXX
Секоја Ваша донација преку ж-ска ќе биде прикажана на сајтот по прокнижување во банката.

Институт Алтернатива

Foundation DOPIR. Copyright 2018. All Rights Reserved.