БИДИ
ХУМАН
СЕГА


За Тамара!

 

 Донирај за Тамара Трајковска

Денарска: 2400-501-090-09645

ДевизнаSWIFT: UIBMMK22XXX    IBAN: MK07240050107512353

Банка депонент: Уни Банка Скопје 

Хуманитарната Фондација ДОПИР, преку порталот БИДИ ХУМАН СЕГА, 
собира парични средства за Тамара Трајковска (2011).

 

Тамара е родена два месеци пред редовниот термин и ова предвремено раѓање остава последици на нејзиното здравје – Тамара боледува од церебрална парализа.
Тамара има 7 години, ментално е здрава, сака дружење со деца но не може самостојно да оди.

Во 2018 година во Турција извршена е интервенција на вградување селективна дорзална ризотомија на рбетниот дел со кој трајно e решен спазмот и дадена е шанса Тамара самостојно да застане на нозе и самостојно да оди. По процена на лекарите потребна е уште една, последна операција на колкот. Лекарите кои се бават со лечење на деца со церебрална парализа препорачуваат дека операцијата успешно ќе се реализира кај нив во клиниката во Истанбул и Тамара ќе може да оди како сите други деца!

Во нејзиното семејство мајката не работи (постојано се грижи за Тамара) а таткото е вработен со плата на среднист, до сега успеале сите трошоци за лечењето на Тамара да ги подмират сами. Но за последната операција иако имаат собрано 50% од потребните средства, семејството е веќе целосно финансиски исцрпено и упатуваат апел за помош до сите хумани луѓе последната операцијата на Тамара успешно да ја реализираат!

Со оглед дека Тамара е ментално здраво дете оваа последна битка ќе и овозможи да го живее животот самостојно како сите други деца!

Тамара има шанса! 

На Тамара Трајковска можеме да и помогнеме со уплата на нејзината денарската сметка, како и со платежна картичка директно на нејзината сметка.

Да и помогнеме на Тамара за среќно детство! 

БИДИ ХУМАН СЕГА!

Е - ДОНАЦИЈА       Уни Банка - Скопје преку  Casys  обезбедуваат безбеден трансфер на средствата. 

 

                                         Прифатени се:          Платежни картички 

                       Безбедноста ја гарантираат:        Verified by Visa Master card secure code


Доколку внесете точни податоци (адреса, тел., e-mail...) ќе можеме да Ви испратиме БЛАГОДАРНИЦА за Вашата искажана хуманост кон овие акции.

Донатор

За Тамара Трајковска

Донација

НОВО! Со поддршка на Уни Банка Скопје успеавме да реализираме да може Вашата донација да биде континуирана, повторлива секој месец. Тоа значи, еднаш определувате која сума ќе ја донирате и истата секој нареден 15 -ти  ден во месецот банката автоматски ќе прокнижи нова донација со истиот износ без да мора постојано да ја правите операцијата на внесување на лични податоци!

ден.

Медиумски Амбасадори:

  • image
  • image
  • image
  • image

Собрани донации
За Тамара Трајковска

Последни уплати за Тамара Трајковска

Хуманитарна Фондација ДОПИР

Работно време пон-петок од 08 до 16 часот

Адреса: ул. Анкарска бр.21/29 1000 Скопје
телефон: 02/614 – 5525
e-mail: dopirmk@gmail.com

БИДИ ХУМАН СЕГА

ДОНИРАЈ

на збирна сметка на Фондацијата за секое дете подеднакво;
Уни Банка - Скопје Денарска сметка: 2400-501-075-12353
Девизна сметка: IBAN: MK07240050107512353 SWIFT: UIBMMK22XXX
Секоја Ваша донација преку ж-ска ќе биде прикажана на сајтот по прокнижување во банката.

Институт Алтернатива

Foundation DOPIR. Copyright 2018. All Rights Reserved.